Maurtuva Vekstgård

TrivselsTurene

Å ta seg en ferietur, se nye steder, treffe nye mennesker – det gjør godt både for kropp og sjel. Dette gjelder for oss alle. Når personer rammes av demens endres en del betingelser. Det er hensyn som må tas og diagnosen legger etter hvert føringer for hva man kan få til. Dette påvirker også pårørendes muligheter til slike opplevelser.

 

Maurtuva Vekstgård er en liten sosial entreprenør på områdene demensomsorg og barn/familie. Vi brenner for å utvikle fleksible, personsentrerte og attraktive tilbud til målgruppen personer med demens-sykdom og deres pårørende. Derfor vil vi herved invitere demensforeninger og helselag med medlemmer hjertelig velkommen til Maurtuva Vekstgård, Inderøya og TrivselsTur langs Den Gyldne Omvei og i vakker kultursti.

Her blir det kunstopplevelser på Nils Aas Kunstverksted og Muustrøparken, her blir det omvising, orientering og nydelig lunsj i bestemorstua på Gulburet, det blir smaking av deilig ost og is på Gangstad Gårdsysteri og det blir et historisk dypdykk til tiden med kniplinger, store ballkjoler og store politiske hendelser i nasjonen Norge, når vi får høre historien om Rostad Gård levende presentert av en virkelig kjenner, Vidar Berdal. I løpet av to døgn blir det nydelig mat, historier og historie, det blir mulighet til å kjøpe kortreiste kvalitetsvarer fra Den Gyldne Omvei og det blir fantastiske naturopplevelser i vakkert Inderøy-landskap. Alt dette spesielt tilrettelagt for at både personer med diagnosen demens og deres pårørende kan kose seg og kjenne seg ivaretatt.

Vi kan ta i mot grupper på maks 10 personer. Dere bor på Maurtuva Vekstgård, i en vakker, gammel trønderlån med historisk atmosfære og universell utforming spesielt skreddersydd for målgruppen personer med demens-sykdom. Vi som vertskap på Maurtuva Vekstgård er turguider og legger til rette for et spennende, interessant, lærerikt, trivelig og velsmakende opphold i kommunen som i juni 2016 signerte samarbeidsavtalen med Nasjonalforeningen for folkehelsen om å bli et enda mer demensvennlig samfunn. Dette er vi med på å få gjennomført nå.

Maurtuva Vekstgård huser ellers både et dagaktivitetstilbud (TrivselsTreff) og et overnattingstilbud (PensjonistPensjonat) for målgruppen hjemmeboende personer med demens. Begge tilbudene er i tett samarbeid med Inderøy kommune. Vi har landets eneste PensjonistPensjonat og vi er nå i startgropa med et nytt innovasjonsprosjekt godt støttet av Nasjonalforeningen for folkehelsen, Inderøy kommune og Inderøy Sanitet. Her har vi med oss forskere fra Trøndelag Forskning og Utvikling og Nord universitet finansiert av Regionalt Forskningsfond

Demensforeninger kan søke om støtte til slike medlemsturer hos Nasjonalforeningen for folkehelsen, og på den måten kan egenandelen for tur-deltakerne subsidieres litt. Ta gjerne kontakt for nærmere informasjon – vi ser fram til å ønske dere velkommen til Inderøya og Maurtuva Vekstgård!

Se TrivselsTurenes program og priser her ›