Maurtuva Vekstgård

Kjerstin Heggdal Grimstad

Daglig leder på Maurtuva Vekstgård.

Jeg er utdannet faglærer i Helse-, ernæring- og miljøfag ved Stabekk Høgskole. I tillegg har jeg grunnfag Markedskommunikasjon fra Norges Markedshøgskole, grunnfag veiledningspedagogikk og ett års utdanning i Motiverende Intervju (MI) og MI og arbeid i grupper, de siste tre fra HiNT.

Jeg vokste opp på slektsgården der vi likte oss best når det var mye folk – og det var det støtt. Farmor Agnes bodde i kårleiligheten, og hun jobbet som husmor på Rostad ungdomsheim i mange år. Gjennom oppveksten lærte jeg mye om fellesskap, om trivsel og trygghet, om hvordan det kan bli hvis disse faktorene mangler og om hvor mye omsorg og kjærlighet et stort, trivelig kjøkkenbord kan romme.

Som ferdig utdannet faglærer fra Stabekk jobbet jeg ett praksisår på kjøkkenet på Restaurant Feinschmecker i Oslo. Herfra fikk jeg med meg mye kunnskap og kompetanse om mulighetene som ligger i å lage mat til glede både for øye og gane. Det er utrolig moro å få bruke denne kompetansen på Maurtuva. Etter Feinschmecker var jeg i fem år ansatt som informasjonskonsultent ved Opplysningskontoret for kjøtt. Der var jeg så heldig å få være med å produsere en matprogramserie på NRK – det er tydelig at det begynner å bli en stund siden.
Se et av programmene her ›

Med å utvikle Maurtuva Vekstgård sammen med Ida har jeg fått designe drømmearbeidsplassen min. Her møtes helse, natur, historie og kultur på en arena der mennesket er i fokus. På Maurtuva jobber vi ut fra evidensbaserte metoder og en skreddersydd kompetanse tilpasset læringsmotiverte mennesker i alle  livets faser og våre pensjonister på TrivselsTreff og PensjonistPensjonat.