Maurtuva Vekstgård

Kine Nyeng Fjæran

Faglig ansvarlig sykepleier for tilbud til hjemmeboende med diagnosen kognitiv svikt og demens på Maurtuva Vekstgård.

Jeg er oppvokst ved sjøen i Leksvik. Ble tidlig glad i jakt- og friluftsliv, det er fortsatt min hobby. Jeg flyttet etter hvert til vakre Inderøy, hvor jeg stiftet familie og trives godt.

Det var i Leksvika jeg fikk min første yrkeserfaring, som 15-åring startet jeg på sykehjemmet om sommeren og i helgene. Jeg startet derfor tidlig i demensomsorgen og det er helt klart der jeg har mest kompetanse og trives best. Ble ferdig utdannet sykepleier i 2017. Jeg jobbet en liten stund på føde-barsel avd. på sykehuset, ellers har jeg jobbet resten av min karriere innenfor eldre- og demensomsorg. Det å kunne skape gode øyeblikk for personer med demens er det som motiverer meg mest i denne jobben. Det er ikke til å stikke under en stol at demens er en alvorlig sykdom, derfor synes jeg det er det ekstra viktig at personer med diagnosen får innholdsrike og fine dager.

– Og AKKURAT DET får jeg gjøre hver eneste dag i jobben på Maurtuva. Jeg har funnet drømmejobben min, og det håper jeg smitter over på deltagerne på gården.